Het belang van ergonomisch verantwoord slaapcomfort

Geen enkel mens is exact gelijk aan een ander, waarom zou een bed dat dan wel moeten zijn?

Uit bijgaand plaatje kunt u opmaken dat een goed adviseur uitgaat van verschillende lichaamstypen. Er staan mannen en vrouwen, maar dat kan net zo goed in een omgekeerde setting zijn. Het gaat er om dat uw bed wordt afgestemd op uw lichaamsbouw, slaapgewoonten en slaaphygiëne.

Aspecten als drukverdeling, ondersteuning, vochtregulatie, ontlasten van spierspanningen, temperatuur en ontspanning zijn de belangrijkste peilers waarop slaapcomfort is gebaseerd. Maar waar wordt u daarover ondervraagd? Niet bij de doorsnee beddenverkoper, maar bij een echte slaapspecialist. Er is zelfs een Slaapcheck voor ontwikkeld. Wilt u zich vooraf informeren, dan is het boek "Rust voor je rug" van Pascal Mannekens een aanrader (https://www.pascalmannekens.be).

Ergonomie voor uw slaap is als een soort ARBO voor de nacht, bepalend voor de rest van de dag. Als u niet uitgeslapen wakker wordt heeft ook uw omgeving en wellicht uw werk daaronder te lijden. Zorg zelf voor uw lichaam, kies daarom voor een echte vakman met voldoende ervaring en een goede reputatie. U doet uzelf en uw naasten een groot plezier.

Slapen kost ten slotte bijna niets als je beseft dat je niet eet en drinkt, het licht en de kachel niet branden, de auto stilstaat en dat voor 1/3 van het etmaal. Geniet van die tijd.

Op July 7, 2017