Artikel afbeelding

Wat voor matras kies jij?

Er zijn veel soorten matrassen, elk met unieke eigenschappen. De vele mogelijkheden blijken direct wanneer je op internet rondkijkt, door een meubelboulevard slentert of een folder van een beddenzaak doorbladert. De meest voorkomende matrassen zijn: bonellvering, polyether, latex, pocketvering, traagschuim en koudschuim. Daarnaast bestaan er nog veel andere soorten, waaronder watermatrassen. Voor dit soort matrassen raden wij je aan om contact op te nemen met een specialist.

Bonellvering matrassen

Bonellvering matrassen

Deze matrassen zijn gemaakt van veren die door één spiraaldraad verbonden zijn. De ondersteuning van bonellvering matrassen is minder dan bij andere matrassen. Vaak is de ventilatie van deze matrassen wel uitstekend, waardoor deze matrassen zeer geschikt zijn voor mensen die ’s nachts veel transpireren. Een bonellvering matras gaat gemiddeld 6 tot 8 jaar mee.

Polyether matrassen

Polyether matrassen hebben gemiddeld de kortste levensduur binnen dit overzicht. Deze matrassen hebben weinig veerkracht en ventileren niet goed. Ook houden deze veel warmte vast. Door de zeer lage prijs worden deze matrassen vaak gebruikt in ruimtes waar niet regelmatig geslapen wordt, zoals een logeerbed. Hiervoor functioneert een polyether matras prima. De gemiddelde levensduur van dit soort matrassen is 4 tot 6 jaar.

Latex matrassen

Een latex matras heeft als kenmerk dat deze anti-allergisch is. Omdat latex van nature antibacterieel is, weert deze schimmel en huisstofmijt. Latex houdt warmte langer vast dan de meeste andere matrassen en biedt minder goede ventilatie. Bij aankoop van een latex matras is het belangrijk om op de SG (soortelijk gewicht) waarde te letten. Hoe hoger deze waarde, des te meer latex er in het matras is verwerkt. Een latex matras gaat gemiddeld 7-9 jaar mee.

Pocketvering matrassen

Deze matrassen bevatten veren die los van elkaar zijn verpakt. Hierdoor kan elke veer los van elkaar bewegen en zich aanpassen aan jouw bewegingen en jouw gewicht. Kenmerkend aan een pocketvering matras is de lange levensduur en prima ventilatie. In aanschaf is een pocketvering matras dan wel een stuk duurder, maar hiervoor gaat hij wel 8 tot 10 jaar mee.

Traagschuim matrassen

Een traagschuim matras is zeer geschikt als je last hebt van lichamelijke klachten. Doordat het schuim reageert op jouw bewegingen, biedt deze prima ondersteuning. Het traagschuim werkt ook drukverlagend. Traagschuim matrassen gaan gemiddeld 8-10 jaar mee.

Koudschuim matrassen

Koudschuim heeft veel overeenkomsten met traagschuim, deze matrassen reageren in dezelfde mate op lichaamsbewegingen en jouw lichaamsgewicht. Het grootste verschil zit hem in het ligcomfort. Een traagschuim matras ligt erg zacht, terwijl koudschuim stevig aanvoelt. Een koudschuim matras gaat gemiddeld 12-15 jaar mee.

Op July 26, 2018