Welke soorten matrassen zijn er?

Er worden zeer veel soorten matrassen aangeboden op internet en in beddenspeciaalzaken. Hieronder een korte samenvatting van de meest voorkomende matrassen en een korte uitleg van ieder matras.

Meest voorkomende soorten matrassen

  • polyether matrassen. Deze matrassen zijn goedkoop en hebben niet echt een lange levensduur. Naar verloop van tijd ook al snel kuilvorming.
  • Binnenveringsmatrassen. Goedkopere soort met een vrij matig ligcomfort.
  • pocketvering matrassen. Veel verkomend en geven een goede ondersteuning. De veren zijn allemaal individueel verpakt. Het comfort en de kwaliteit wordt bepaald door de afdeklaag en het aantal veren per vierkante meter.
  • Koudschuim matrassen. Deze categorie kent vele voordelen. Meest belangrijke voordelen van koudschuim zijn dat het antibacterieel is, geen kuilvorming kent, een hoog aanpassingsvermogen en is geur- en allergievrij.
  • Traagschuim matrassen. Deze matrassen kennen vele verschillende benamingen zoals, NASA (https://www.matrasfactory.nl/matrassen/nasa-traagschuim-matrassen/) of Visco of memoryfoam. Meest bijzondere eigenschap is dat het materiaal drukverlagend is en reageert op lichaamswarmte.
  • Talalay Latex matrassen. Deze matrassen vallen binnen het hoogste segment. Dit materiaal is zeer duurzaam, geeft een perfecte ondersteuning en een heerlijk ligcomfort.

Ieder soort heeft dus zijn eigen kenmerken. Het beste matras is het matras waar u prettig en comfortabel op ligt.

Op September 17, 2019