Terug

Traagschuim

Sinds kort slapen wij op een 21cm dik matras; opgebouwd uit 12 cm comfortschuim en 8 cm nasa[traag] schuim.

Op zich slapen we prima, maar we hebben het gevoel erg warm en 'zweterig' te slapen.

Kan dit het gevolg zijn van het traagschuim?

Graag een antwoord.

Fam van der weerd

mmlfweerd@hotmail.com


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte familie van der Weerd,

 

Traagschuim is inderdaad een materiaal die warmer ligt dan andere type matrassen.

Traagschuim matrassen ventileren minder dan bv een binnenveringsmatras (die helemaal hol is van binnen) en nemen daardoor ook minder vocht op.

Dit is een nadeel van de traagschuimmatras.

 

Daarom gebruiken veel fabrikanten juist een goede ventilerende en vochtabsorberende tijk om een traagschuim matras, ter voorkoming dat men gaat transpireren.

 

Mvg,

Topbedden


Antwoord van Weids Wonen & Slapen

Traagschuim is een bijzonder soort visco-elastisch schuim, men noemt ook wel Nasa-schuim. De oorsprong van dit materiaal ligt in de ruimtevaart industrie. In de jaren zeventig werd er door Nasa veel onderzoek gedaan naar ruimtepakken die optimaal drukverdelend werkten. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat traagschuim de optimale drukverdeler is. In ziekenhuizen en rolstoelen wordt dit soort schuim vaak toegepast.


Traagschuim werkt als volgt. Als u op het matras gaat liggen dan neemt deze uw lichaamsvorm helemaal over . Als u van het matras afgaat dan neemt deze langzaam weer zijn eigen vlakke vorm weer in. Traagschuim neemt dus onder invloed van uw lichaamsgewicht en lichaamswarmte de vorm van uw lichaam aan. Het schuim reageert dus ook op de omgevingstemperatuur, met name in de winter is het verstandig na aanschaf van een traagschuim matras deze te laten acclimatiseren. Als de slaapomgeving koud is dan wordt de matras in eerste instantie als hard ervaren, nadat de matras uw lichaamstemperatuur heeft overgenomen wordt deze wel weer zachter.  

Dit matras is een uitkomst voor mensen met rug- of spierklachten, problemen met de bloedsomloop, doorligging, reumatiek of mensen die gewoon hoge eisen stellen aan slaapcomfort.

Wat u zich dient te realiseren is dat niet elk traagschuim hetzelfde is. Er bestaan grote verschillen tussen de diverse schuimen. Zij verschillen onderling in kwaliteit, dichtheid, celstructuur, hardheid, temperatuurgevoeligheid en levensduur!

 

Kijk voor meer informatie op onze website


Antwoord van Royal Health Foam, koudschuim en traagschuim matrassen fabriek

Het beste kunt u dit probleem oplossen door middel van een katoenen onderdeken. Wij hebben zeer goede ervaringen met onderdekens van het merk  F.A.N.  

Deze onderdekens zorgen ervoor dat het matras droger, koeler en veel schoner blijft. Verder is deze onderdeken wasbaar op 95 graden wat tegelijketijd huisstofmijtdodend is.  

 

Wellicht kunt u bij uw volgende bestelling erop letten dat u niet een hoge densiteit neemt. Het beste kunt u voor een densiteit van 50 Kg kiezen.